Vores bagestål er lavet i samarbejde med en lokal smedie på Djursland. Bagestålet bliver skåret ud på en fiberlaser maskine som er skånsom ved pladerne, og som sikrer at du får det bedst behandlede bagestål i hånden.
Med et bagestål får du de optimale betingelser for at bage luftigt og sprødt bagværk og pizzaer i din ovn. Bagestålet har den evne at det holder godt på varmen fra ovnen, og afgiver den varme i i helt perfekt balance til dit bagværk.
Hvorfor stål?
Stål er tungt, og kan holde på en masse varme. Og ligesom det kan holde på varmen, så kan det også afgive det stabilt til dit brødbagning under hele bagningen.
Derudover er stål så godt som evigt holdbart hvis man opbevarer det ordentligt. Derfor vil dit bagestål aldrig gå til som man kender det fra "gammeldags" bagesten.
Bag perfekte pizzaer på bagestål
Vil du bage ordentlige pizzaer med store puffede kanter, så er der 3 ting der skal være opfyldt. God pizzamel, høj varme, og et bagestål. Du kommer aldrig helt i mål uden et bagestål, da det leder varmen 18 gange bedere end en bagesten i ovnen gør. Så hvis du leder efter "the secret key" til pizzaer derhjemme, så er bagestålet en vigtig del af det.
Produktdata:
Størrelse: 35 x 40 cm
Vægt: 6400 gram
Materiale: Slebet S235JR stål
Produceret i Danmark
Vedligeholdelse af bagestål
Bagestålet er lavet i sort S235JR universalstål, og er behandlet med vindruekerneolie efterfølgende. Bagestålet kan løbende vedligeholdes med almindeligt smagsneutralt olie, så man undgår rustpletter.
Hvor i ovnen skal bagestålet placeres?
Afhængigt af hvad du skal bage på dit bagestål placeres det forskelligt i ovnen. Ved brødbagning i varmluftsovn placeres bagestålet i midten af ovnen. Ved pizzabagning på bagestål kan det være en fordel at placere det øverst i ovnen tæt på ovnens grillelement.
Hvor stor en pizza kan man lave på et bagestål?
Bagestålet måler 35 x 40 cm, og er den maksimale størrelse en pizza kan være på.
Hvilken mel skal man bruge for at brødet slipper bagestålet?
En fin durum/semolina som f.eks Caputo Semola
Jeg har problemer med at mit brød/pizza ikke vil slippe brødspaden. Hvad gør jeg?
Brødet slipper nemmere brødspaden hvis du bruger en smule fin durummel.
Hvor er bagestålet produceret?
Bagestålet fra FoodFreaks er produceret hos en lokal smedje på Djursland
Hvor ofte skal et bagestål vedligeholdes?
Dit bagestål skal ikke vedligeholdes i det daglige. Hvis bagestålet begynder at trænge til olie, skal dette gøres med en smagsneutral madolie.
Mit bagestål har skiftet farve efter brug. Er det normalt?
Ja, det er helt normalt at dit bagestål bliver mørkere i farven efter det er blevet varmet op. Det tager ikke skade af det.
Må jeg bruge bagestål i min dampovn?
Ja, bagestål kan sagtens bruges sammen med damp. Så længe man sørger for at vedligeholde det med smagsneutral dampovn.
Mit bagestål er begyndt at ruste. Hvad kan jeg gøre?
Hvis dit bagestål begynder at få rustpletter kan disse som regel rengøres med en hård børste, og en smule vand og sæbe. Efterfølgende skal bagestålet efterbehandles med olie.
Hvordan opbevarer jeg mit bagestål?
Dit bagestål kan opbevares sammen med andet køkkenudstyr i skuffen. Så længe det er behandlet med olie og opbevares tørt.
Hvad er det bedste bagestål?
Mange undersøgelser beviser at det bedste bagestål er lavet i S235JR stål i 6mm tykkelse.
Hvordan bruger man et bagestål?
Bagestålet varmes op i ovnen og bruges typisk til at bage sprøde, luftige brød og pizzaer.
Hvad er bagestål lavet af?
Vores bagestål er lavet af S235JR stål i 6mm tykkelse. Bagestålet har en vægt på 6,4 kg.
Kan jeg lade bagestålet blive i ovnen?
Ja, du kan sagtens lade bagestålet bliver i ovnen hvis du bruger det ofte. Det vil bruge en smule mere energi at varme ovnen op.
Kan jeg bruge mit bagestål på grillen?
Bagestål er bedst i ovnen, men du kan godt bruge det på grillen som stegeplade eller ved indirekte varme som traditionelt bagestål.
Hvilket bagestål skal man vælge?
Du skal vælge et bagestål i 6mm stål (S235JR)
Hvor tykt er et bagestål?
Bagestålet er 6 mm tykt stål
Hvad bruger man bagestål til?
Bagestål bliver mest brugt til bagning af brød og pizza, men kan også bruges til kolde anretninger eller stegeplade.
Hvad kan man lave på et bagestål?
Bagestål bruges mest til bagning af brød og pizzaer
kan man bruge bagestål til grillen?
Ja, du kan godt bruge et bagestål på grillen, men vær opmærksom på at du bruger indirekte varmekilde.
kan man bruge bagestål til ovn?
Bagestålet er lavet til brug i ovnen, og passer i langt de fleste ovne på det danske marked.
kan man bruge bagestål til pizzaovn?
Ja, mange har god erfaring i at bruge bagestålet i både Ooni, CoZZe og andre pizzaovne.
kan man bruge bagestål til surdej?
Ja, bagestål egner sig rigtig godt til surdejsbrød
Hvad er den bedste pizzadej til bagestål?
Når du skal lave pizza på dit bagestål, skal du bruge god pizzamel og et vandindhold i dejen på 68-70%
er der et alternativ til bagestål?
Ikke rigtigt nej. Bagestål er i en klasse for sig selv, og du vil aldrig få det samme ud af en “gammeldags” bagesten.