... ne vale la pena! - Ventetiden værd.
Bennedettos motto passer fuldstændigt. Den langsomt tørrede durumpasta skal koge 16-17 minutter. Det skal den fordi den er tørret i over 40 timer ved lav temperatur og det sikrer proteinerne og gluten i melet de optimale betingelser for en eminent smag.
Cavalieri-familien har drevet landbrug i Apulien siden 1800, hvor de begyndte at dyrke hvede. Landbrugskrisen efter Italiens genforening (1861) betød, at mens durum før denne tid blev høstet og malet til mel til eget brug, skulle det nu bruges som fødevare rationering under Første Verdenskrig, hvilket satte sit præg på Benedettos tanker om forretning, da han som 16-årig planlagde at starte kommercielle virksomheder, herunder salg af pasta via postordre med lokalt dyrkede ingredienser som f.eks. semolina, der blev hentet fra marker i nærheden.
Cavalieri-familien har produceret pasta af høj kvalitet siden 50'erne. De opfandt tørresystemet kaldet "Metodo Cirillo", som blev skabt for at forhindre, at pastaen blev fugtig og klistret, når den blev efterladt ude på offentlige steder som gader og fortove i de varme måneder; denne praksis førte dem i sidste ende ind på en interessant vej med mange muligheder forude! Som tiden gik, overdrog Andrea ledelsen af sin fars virksomhed til Benedetto II (den nuværende ejer), som tog ophold på Capo Pastaio - og begyndte det, der blev kendt verden over som "The Dynasty Of The Dryingfather".