Okay. Vi kan lige så godt være ærlige ik’å. Min første tanke var at et foccacia da ikke kan være glutenfrit. Jeg er så heldigt stillet at jeg sagtens kan tåle gluten. Ingen problemer lige hvad det angår..
Så heldig er det ikke alle der er. Mange har problemer med at maven slår knuder og klager når man spiser glutenholdigt mad. Og så er der dem der er direkte allergiske. Heldigvis - og jeg siger det med vilje på den måde - så findes Caputo Fioreglut. For bedst som mit glutenholdige hjerte troede alt alt brød skal indeholde gluten, så fik jeg testet den glutenfrie model her af. Og Wow siger sig bare! Jeg kunne godt have været snydt til at det var et helt almindeligt foccacia brød der var bagt. Masser af smag, krumme, struktur, luft og farve. Jeg var solgt!
Opskriften jeg har brugt er den der står oplyst på posen, blot halvveret.
Jeg vil helt sikkert gøre mig den gestus at servere sådan et brød her næste gang vi har nogle på besøg der ikke spiser gluten.
Dej:
500 gram Caputo Fioreglut
475 gram vand
25 gram Olivenolie
17 gram Salt
3 gram Tørgær (eller 10 gram frisk gær)
Topping:
Halve cherry tomater
Oliven
Rosemarin
Bland alle ingredienserne sammen til en glat og homogen masse. Kom dejen ud i en bradepande smurt med olivenolie, kom halve cherrytomater, oliven og rosemarin på, og lad den hvile under et viskestykke i ca. 40 minutter.
Bages i ca 40 minutter i en forvarmet ovn ved 220°C
Køles af på afkølingsrist
Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.