Persillepesto er en favorit når vi skal have den som tilbehør til oksekød og lammekød. Den har en bitterhed som jeg synes passer rigtig godt til umamismagen i okse og lam, og så er fedmen fra osten bare lækker til at runde det hele af med.
Pestoen jeg har lavet her i dag skal vi bruge til vores "påske-pizza" hvor resterne fra påskebordet kan bruges. Men den kan selvfølgelig bruges til 100 andre ting.
Jeg har brugt Parmigiano-Reggiano ost i dag, men det kunne også sagtens have været en rav ost eller andre hårde oste.
1 bundt frisk persille
30 gram pinjekerner
3 spsk Olivenolie
40 gram Parmigiano-Reggiano ost
1 fed hvidløg
salt/peber
Pluk et bundt persille med stilke og skræl et fed hvidløg.
Riv osten på et fint rivejern.
Hak hele moletjavsen sammen og smag til med salt og peber.
opskriften giver ca 1 dl pesto, og den kan holde sig en lille uges tid i køleskab.
Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.