I dag blev der lavet varmrøget ørred i rygeovnen. Ofte lagesalter vi, men i dag var vi under tidspres, så der blev tørsaltet.
Hvis du ikke selv har en rygeovn så kan du helt sikkert finde en der passer til dig i kategorien RØGEOVNE
1 stk Ørred
2 dl Salt
1 dl Sukker
1 Håndfuld Frisk dild
2 tsk Honning
1 Håndfuld Mandler
1 tsk Peber
1 tsk Fisk og Smør Krydderi
Fileter havørreden
Trim fileterne
Bland salt og sukker sammen
Salt ørredsiderne med salt/sukker blandingen i et fad hvor der er plads til væsken der trækker ud af ørreden. Ørredfileterne skal være saltet med rund hånd.
Lad fileterne salte på køl i 2 timer
Skyl salten af fileterne under den kolde hane
Dup fileterne tørre med køkkenrulle og lad dem lufttørre ca. 3 timer.
Kom krydderierne på dine ørredsider; Vi har valgt at krydre med Kampot Peber, Honning og Mandler, Fisk og smør krydderi fra Spicebar og Frisk dild.
Ørredsiderne røges i 2 timer ved 55-60 grader. Temperaturen må gerne lige komme op på den anden side af 60 grader og hilse på i 20-30 minutter af røgetiden.
Tip; Ved at varmrøge ved denne her temperatur undgår man det hvide udtræk af proteiner fra ørreden. Du får en meget saftig og lækker ørredside med den her opskrift.
Kryds de ingredienser af, du ønsker at smide i kurven. Klik på "Køb valgte" under produkterne, når du har valgt dem du skal bruge.