1 |
Hvordan virker Borniak ovnen? |
Hele processen med at producere røg sker ved at trykke på en knap - alt sammen takket være røggeneratoren der sidder på siden af ovnen. Røgudviklingen sker automatisk ved at træet fra beholderen transporteres forbi varmelegemet for enden, og her forkulles det gradvist og skaber røg. Du skal bare huske at fylde beholderen med rygeflis og så kører det. Derudover er røgeovnen udstyret med en termostat, der regulerer temperaturen i selve rygeovnen. |
2 |
Hvad skal der til for at kunne koldryge i Borniak ovnen? |
Røggeneratoren, som er en del af rygeovnen har et 110W varmelegeme, der kan varme enheden op til 40 ° C. Koldrøgningskittet ZW-01som man kan købe til giver dig mulighed for at sænke temperaturen i ovnen så du kan koldrøge. Når man bruger koldrøgningskittet vil man have en temperatur i kammeret, der er 1-2 ° C højere end udendørs temperaturen. |
3 |
Hvor præcis er Borniak røgeovnen? |
Borniak ovnen vil i store træk indstille det som den bliver indstillet til via displayet. Den digitale model er den mest præcise, og vil holde temperaturen indenfor ganske få grader af det indstillede. Udefra kommende faktorer kan have effekt på den indstillede temperatur såsom vind, fugtighed, og hvor meget kød man har kommet i ovnen. |
4 |
Hvor lang tid varer en opfyldning af røggeneratoren? |
En opfyldning af generatoren er nok til 8 timers rygning. |
5 |
Kan røgeovnen få strøm fra en almindelig stikkontakt? |
Alle røgeovne fra Borniak får strøm fra 230V netspænding. Røgeovnenes maksimale strømforbrug til UW-70 er 615 W, mens det for UW-150 er 1515 W. |
6 |
Er ovnen vandtæt? |
Nej, Elektriciteten er ikke vandtæt. |
7 |
Findes der større modeller? |
Borniak er specialiserede i produktion af Røgeovne til hjemmebrug, så de producerer desværre ikke større modeller end 150 liter. |
8 |
Hvor mange fisk kan der være i ovnen og hvor meget kød? |
Ca. 20 kg kød, ca. 16 kg pølse og ca. 20 fisk i UW-150. ca. 10 kg kød, op til 8 kg pølse og ca. 10 fisk i UW-70. |
|
|
|
10 |
Hvad er den maksimale temperatur, der kan opnås ved at bruge røggeneratoren alene? |
Ved en atmosfærisk temperatur på 10 ° C kan generatoren selv opvarme kammeret op til 40 ° C. |
11 |
Hvordan bruges de enkelte kroge? |
Hver fiskekrog indsættes fra indersiden af fisken, så bøjlen går gennem munden. Afhængigt af krogen skæres spidserne ind på begge sider af rygsøjlen, vrides rundt om rygsøjlen eller sættes fast i rygsøjlen. |
12 |
Ål er for lange, hvad kan jeg gøre? |
Du kan sagtens røge din ål i mindre stykker, eller ligge den på en hylde. |
13 |
Kan jeg købe en røggenerator separat? |
Ja, søg efter GD-01 her på siden. |
14 |
Kan Røgeovnen installeres indendørs? Tilsluttet til en skorsten? |
Ovnen er beregnet til udendørs brug. Den bør ikke monteres direkte til en skorsten da det kan skabe for meget sug i ovnen og der derfor vil gå ild i rygeflisen i røggeneratoren. |
15 |
Kan jeg skiftevis ryge fisk og kød? |
Ja, du kan ryge fisk, ost og pålæg i en og samme ovn. |
16 |
Hvilken størrelse flis til røggeneratoren, hvor mange mm? |
GD-01 røggeneratoren er kun beregnet til brug af 750/2000 flis. |
17 |
Kan forskellige typer flis blandes? Og hvad med Enebær? |
Forskellige typer flis kan blandes. Takket være dette kan vi lave lækkert personligt røget kød med en unik farve og aroma. Enebær kan tilsættes direkte i røggeneratoren. Det er bedst i begyndelsen af rygningen, inden temperaturen øges, så røgen trænger frit ind i kødet. |
18 |
Hvordan bruges en blæser i ovnen? Og hvorfor? |
Alt, hvad vi ryger, skal tørres, så trænger røgen bedre ind i kødet, og farven sætter sig pænt på produktets overflade.
Blæseren bruges til at fremskynde tørringsprocessen af produkterne. I stedet for at tørre produktet i 24 timer på et køligt, luftigt sted forkorter vi denne proces til 3 - 4 timer ved hjælp af en affugter. Hvordan? Installer blæseren i hullet i stedet for røggeneratoren. Indstil termostaten til 30 ° C, og åben skorstensspjældet fuldt op. |