Lav lækker sylte med eget kød til julens og vinterens frokostborde. Sylteblandingen er nem at bruge og passer til 9,5 kg svinekød.
Skal vi sende en mail, når den er på lager igen?
Indhold: Gelatine/svin, løg, salt, dextrose, krydderier (peber, koriander, nellike, sellerifrø, ingefær, sennep),
krydderurt, krydderiekstrakter
Opskrift:
Råvarer:
6,500 kg Svineskankekød
3,000 kg Magre bovsnitter uden svær
4,000 ltr Vand, kogende
0,115 kg Eddike
0,115 kg Salt (evt. heraf 20-25 g nitritsalt)
0,400 kg Sylteblanding nr. 391
Total: 14,013 kg
Arbejdsgang:
Svineskankekød og bovsnitter skæres i mindre
stykker, skylles og koges mørt i rent vand i ca. 1-1½
time.
Det kogte kød skæres i passende småstykker og
blandes med sylteskyen, der laves på følgende måde:
Syltesky:
Det kogende vand, eddike, salt/nitritsalt og
sylteblanding blandes og omrøres til gelatinen - som
er i blandingen - er opløst. Herefter blandes det med
kødet.
Den færdige syltemasse afkøles til 50-65° C og
anrettes i syltebægre.