Lav dine egne lækre kabanos ølpølser med den her nemme blanding.
Skal vi sende en mail, når den er på lager igen?
Kabanos, også kendt som cabanossi eller kabana, er en lang, tynd, tør pølse, der normalt er lavet af svinekød, og som stammer fra Polen. De er røgede i smag og kan være bløde eller meget tørre i tekstur afhængigt af hvor friske de er.
Opskrift:
Ingredienser til 2 kg Kabanos-pølser:
500 g skinke
500 g nakkesteg
400 g magert bacon
400 g svinekæbe
200 g oksekød
100 ml vand
30 g blanding af krydderier til Kabanos-pølser
1 tske salt (evt nitritsalt)
Fåretarme
Opskrift:
Skær kødet i 5 cm tern, gnid det godt ind med salt og lad det trække i 12-24 timer ved temperaturen 5-8°C.
Inden du går i gang med at lave pølserne klargør du fåre-tarmene, vask dem omhyggeligt og lad dem ligge i lunkent vand (med en temperatur på op til 30°C)
Bagefter hakkes det magre kød gennem en stor hulskive, og det fede kød gennem en skive med mindre hulstørrelse – 6-8 mm.
Hak oksekødet to gange på den mindste hulskive og ælt det godt med koldt vand, indtil der kommer en hvid grød.
Kombiner alt det hakkede kød, krydr det med blandingen af krydderier til Kabanos-pølser, og ælt grundigt, indtil det let kommer af hænderne.
Fyld tarmene med kød og hæng dem derefter i 1-2 timer på et sted med træk, så de kan tørre.
Når de er helt tørre at røre ved, ryges de i 2 timer ved en temperatur på 40-50°C. Brug kirsebærtræflis eller lignende til rygning.
Derefter varmes kabanos-pølserne (uden træflis) til en temperatur på op til 75°C i 30 minutter.
Kabanos-pølser kan efterlades et par dage med yderligere tørring og derefter vakuumpakkes, hvilket resulterer i forlængelse af deres holdbarhed.
Ingredienser: enebær, sort peber (20%), chili (13,3%), granuleret hvidløg (13,3%), sød peber, muskatnød, allehånde (10%). Produktet kan indeholde spormængder af sennep, selleri, sesam, sojabønner, gluten, nødder