Deadline for bestillinger af frisk pizzadej til weekenden er onsdag klokken 16.00
Hvis du ikke får brugt dejen, så kan den sagtens kommes i fryseren og bruges indenfor 2-3 uger. Kom bare pizzadejen i frysren inden den har tempereret ved stuetemperatur.
Når du skal bruge den tages den ud af fryseren 5-6 timer før bagning.
Hvordan opbevarer jeg dejbollerne?
Dejbollerne opbevares i køleskabet, og gerne så koldt som muligt indtil 3-4 timer før de skal bruges.
Før du skal spise
Ca en halv time før bagning skal du tænde ovnen på alt hvad den kan trække i temperatur. Meget gerne med et bagestål eller en pizzasten i. Hvis du ikke har dette, så lad bagepladerne varme op sammen med ovnen.
Har du en af de populære gas-ovne til pizza, så må den gerne komme op på 400-425 grader på pladen.
Hvordan gør jeg?
Start med at vende dejen ud på et meldækket bord, gerne en blanding af Semola og hvedemel. Har du kun hvedemel i skabet er det også helt fint! Dejen skal holde sin form fra bøtten – du må altså ikke begynde at ælte på den.
Tryk med fingerspidserne langs kanten ca. 2 cm. Inde på dejen. Det er den kant der bliver til kanten af din pizza. Vend dejen om og gør det samme på modsatte side.
Løft dejen op på oversiden af dine knoer på begge hænder – nu kan du mærke at dejen begynder at strække sig ud. Drej dejen rundt på begge hænders knoer så den bliver trukket tilpas ud hele vejen rundt. Den skal ende med at blive ca. 30 cm i diameter.
Kom derefter den udstrukkede dej på et stykke bagepapir og ret den til så den bliver flot rund. Du kan evt. klippe bagepapiret tæt ind til pizzaen inden bagning. (har du gas-pizza-ovn så spring dette over)
Top din pizza af med dine favorit ingredienser.
Pizzaen trækkes med bagepapir over på et spækbræt eller lignende og trækkes derfra ind i den brandvarme ovn.
PROTIP: Pizzaen bliver så meget bedre hvis du har en pizzasten eller et bagestål. Alternativt kan du ligge 2 bradepander sammen inde i ovnen og trække pizzaerne over på dem når de skal bages.
Bagetid
Pizzaen bages 6-12 minutter indtil dejen er flot bagt og osten er begyndt at tage lidt farve.
Hvor lang holdbarhed har pizzadejene?
Pizzadejen kan bruges til pizza enten fredag, lørdag og søndag. Ved du allerede når du modtager din kasse fredag at du ikke når at bruge det på dagen det er bedst kan dejen fryses ned og bruges senere. Dette skal gøres senest lørdag formiddag. Dejen kan holde sig 3-4 uger i fryseren, og tages op 7-8 timer før bagning.
Hvad gør jeg af emballagen?
Flamingokasserne og fødevareemballagen kan blot bortskaffes med dit daglige affald. Fryseelementerne er miljøvenlige og kan bruges mange gange, så opbevar dem i fryseren, til næste gang du har brug for at holde noget køligt.