'Nduja er en krydret (nogle vil sige stærk) smørbar smags eksplosion på din pizza. Denne 'Nduja kommer fra det sydlige italien hvor Pugliese-familien har produceret den gennem generationer.
Brug den i små stykker på din pizza, eller smør den ud i en spicy sandwich.
Skal vi sende en mail, når den er på lager igen?
'Nduja, er en krydret smørepølse fra den calabriske region i Italien. Læs med her for at lære alt om 'Nduja, hvordan du bruger det, hvorfor det fortjener plads i dit køleskab, samt nogle af de bedste 'Nduja-opskrifter.
Hvad er 'Nduja?
'Nduja er en intenst krydret, smørbar svinepølsepasta fra Calabrien (tåen på Italiens støvle!), 'Nduja er blevet en stor ny madmode i den det meste af Europa for omkring fem år siden. I dag er det overalt, og på menuen ved alle de pizzeriaer der er lidt med på moden.
Denne traditionelle italienske pølse stammer fra området omkring Spilinga, tættere på Tunis end Toscana. Det er en pikant snack for dem, der kan lide deres mad med lidt gang i.
'Nduja er resultatet af klassisk stop madspild tankegang, hvor folk skulle få mest muligt ud af mad. Oprindeligt brugte man alt i pølsen - hovedet, fedt og indmad, samt alt afskæret fra de mere traditionelle dele af grisen.
I dag består det mest af de federe kødstykker og indeholder oftest slet ikke indmad.
Chili fungerer som et naturligt konserveringsmiddel, der holder kødet spiseligt. Tilføj til det nogle peberfrugter og tomater, og du har en 'Nduja, der ser lige så brændende ud, som den smager.
Hvordan udtales 'Nduja?
"'Nduja" ligner bestemt ikke et almindelig italiensk ord. Navnet ser ud til at komme til den calabriske dialekt fra det franske andouille, og det varierer fra by til by: anduja, 'ndugghia, 'ndud, anduglia. Det fungerer mere eller mindre som en-DOO-ya eller en-DOO-zya.
Hvordan smager Nduja?
Varm, krydret, brændende, tilpas fedme og meget meget vanedannende. Når først du er begyndt på dit 'nduja-misbrug, vil du få svært ved at slippe det igen.
Skal 'Nduja tilberedes?
Du behøver ikke at tilberede det. Du kan sagtens fordele denne pølse på brød eller kiks direkte fra pakken. Den kommer dog helt til sin ret på pizza eller pastaretter hvor den mere eller mindre vil smelte til en sauce, så det kan være svært at identificere, hvor den vidunderlige smag kommer fra.
Hvilke måder fåes 'Nduja på?
Der er populært 2 måder at få sin 'Nduja på. Som herover i glas, eller "in crespo" som er kølekrævende, og typisk i større portioner. Begge er uimodståelige.
Er 'Nduja og Chorizo det samme?
Nej!
'Nduja og spansk chorizopølse er begge krydrede konserverede svinekødsprodukter.
Generelt er 'nduja blødere og har en brændende varmhed, mens chorizo, selvom den er hot, har den en mere tør smag fra den traditionelle paprika.
Hvor længe kan 'Nduja holde sig?
’Nduja er konserveret kød, pakket med chili og salt. Det betyder, at det er produceret med det formål at kødet holder sig godt, selv uden nedkøling.
Det er nok mere sikkert at opbevare det i køleskabet, når pakken er åben, men du burde kunne holde det i en måned (tjek hvad der står på pakken). Hvis du kommer for langsomt igennem det, kan du fryse det.
Uanset om det er køleskab eller fryser, så sørg for, at det er tæt pakket ind for at forhindre, at luften når det bedst muligt.
Hvordan kan jeg bruge 'Nduja?
Vi elsker 'nudja på pizza, sådan som vi og utallige andre stiftede bekendskab med det, men det er så meget mere end det. Lidt rækker langt, tænk på det som et krydderi såvel som en ingrediens.
Brug ’nduja i klassiske robuste syditalienske retter. Den er god til pasta, gnocchi, på pizzaer eller i risotto.
I Calabrien er det en populær tilføjelse til frittatas eller i fritter af zucchini-blomster eller aubergineskiver.
En voksende popularitet af 'Nduja' har gjort det nemmere at få fingrene i den skønne pølse. For ti år siden skulle du "møde en fyr" for at få det i Danmark, eller smugle noget hjem fra en tur til Italien. Nu har blandt andet vi fået et rigtig godt udvalg hjem, som vi kan levere direkte hjem til dig.
Ingredienser : pancetta, salt, aroma og krydderier (chilli fra Calabria), antioxidant E301